воскресенье, 8 ноября 2020 г.

XX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності - 2020


У понеділок, 9 листопада о 9:00, відбудеться ювілейний 

XX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності-2020.

Де?

   Радіодиктант національної єдності відбудеться в ефірі «Суспільної студії» на телеканалі «UA: Перший».

Традиційно в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського облаштували місце для написання радіодиктанту, куди запросили відомих українських діячів та зірок.

Коли?

         Радіодиктант національної єдності розпочнеться о 9:05 із того, що  ведучі Інна Москвіна та Роман Коляда розкажуть історію радіодиктанту та головні нововведення цього року. У «Суспільну студію» запрошені гості, які разом із ведучими писатимуть диктант.

         О 9:15 акторка Римма Зюбіна розпочне читати сам радіодиктант. Текст радіодиктанту створив письменник і видавець Іван Малкович.

Які телеканали транслюватимуть?

Радіодиктант національної єдності-2020  транслюватимуть наживо канали «UA: Перший», «UA: Культура» та всі регіональні суспільні телеканали, які є в кожному обласному центрі.

Де слухати?

Радіодиктант національної єдності паралельно з телеканалами транслюватимуть «Українське радіо» та радіо «Культура».

Де шукати в інтернеті?

·         на сайтах телеканалів «UA: Перший», «UA: Культура» та всіх регіональних телеканалів

·         на сайті «Українського радіо»

·         у мобільних додатках suspilne.radio і suspilne.tv

·         на ютуб-каналі «UA: Українське радіо»

·         на сторінці «Українське радіо» у Facebook

Хто писатиме?

         Писати можуть всі бажаючі у всьому світі. До цього закликають організатори радіодиктанту.Однак щороку облаштувують місце для написання радіодиктанту, куди запросили багато відомих українських діячів та зірок..

         Наживо з бібліотеки журналісти «Суспільної студії» розкажуть та покажуть, як пишуть диктант відомі українці.«Суспільна студія» покаже, як пишуть радіодиктант у різних регіонах України та у Німеччині, Чехії, Словаччині, Об’єднаних Арабських Еміратах, Лівані, Німеччині, Словаччині, Австралії та Канаді, де на цей час буде друга ночі.

         Після написання диктанту ведучі Інна Москвіна та Роман Коляда поспілкуються з українськими зірками, які пишуть диктант удома, та

дізнаються їхні враження від події.

         До написання Радіодиктанту долучиться харківський спецінтернат незрячих дітей. У прямому увімкненні глядачі побачать, як діти готуються до написання диктанту. А також команда експедиції української антарктичної станції «Академік Вернадський».

Куди надсилати?

Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Його потрібно писати від руки на аркуші паперу, який можна сфотографувати і надіслати на електронну адресу  rd@ukr.radio.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Коли опублікують текст та оголосять переможців?

Текст диктанту оприлюднять на сайті  «Українського радіо» 11 листопада об 11:00.

Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів. Ті, хто напише без жодної помилки, отримають подарунковий набір книжок від «Українського радіо». 


 


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Сьогодні,  24 серпня  —  День Незалежності України  — державне свято, дата, що символізує відновлення незалежної держави України.    У 2023 ...